RUTES
buscador

EL PLA DE CORONA. L'Eivissa agrícola

EL PLA DE CORONA

L'Eivissa agrícola

  • Visites
  • Descripció de la ruta
Com als romans a les Gàl·lies d'Astèrix, al nou ordre econòmic li queda encara un terreny per conquerir a Eivissa. Es tracta del pla de Corona, possiblement la zona agrícola més rica de les Pitiüses, on, encara avui, l'agricultura és una activitat econòmica que frena l'avanç del bosc i l’ocupació urbanística del territori. L'escriptor suís Jean Willi, que des dels anys setanta resideix a Santa Agnès, no ho dubta: el paradís està entre Sant Antoni i Sant Joan, és a dir, a Corona.

Si aquesta ruta es fa en el moment adient -cap a finals de gener o principis de febrer- l'espectacle és sublim: la flor dels ametllers il·lumina el pla de forma contundent i amable. La placidesa del recorregut per Corona té un contrapunt agrest: el tram costaner entre el cap Negret i punta des Castellar, presidit per ses illes Margalides.


  • Dades d’interès
  • Durada

Un dia

  • Com arribar-hi? google

Santa Agnès de Corona, inici i final de la ruta, està a 19 quilòmetres de la ciutat d'Eivissa, distància que pot fer-se en vehicle a motor o en bicicleta.

  • GPS

1: 39.038996,1.336162
2: 39.03693,1.328444
3: 39.041963,1.325648
4: 39.04053,1.323631
5: 39.044196,1.319125

  • Recomanacions

És recomanable evitar les calors de l'estiu, acompanyades del moment menys esplendorós dels camps. El moment recomanat per fer la ruta són els dies incerts de gener o febrer, quan la flor de l'ametller il·lumina Corona.

Per observar la llentiera borda en floració cal anar-hi entre febrer i abril.

Es tracta d'una ruta apta per a totes les persones disposades a caminar poc més de 8 quilòmetres d'un recorregut pràcticament pla i, en la seva major part, asfaltat. Si es renuncia a baixar fins es Corrals d'en Guillem i ses Balandres es pot fer amb vehicle.

  • Web externes

www.santantoni.net

  • Imprescindible a la zona

Cuina tradicional. Aquesta és una zona d'alta densitat de restaurants de cuina tradicional, on es poden degustar plats com l'amanida pagesa, el sofrit o l'arròs de matances.

Posta de sol a Sant Antoni. A Sant Antoni hi ha alguns locals arran de mar on, al so de la música chill-out, els clients reben la posta de sol amb aplaudiments. Val la pena anar-hi un cop a la vida per viure aquest ambient tan especial.
PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears