PATRIMONI CULTURAL
buscador

SA TANCA VELLA . Primer temple de Formentera

lineas Tornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Sa Tanca Vella
SA TANCA VELLA
Les mínimes dimensions de la que fou la primera església de Formentera, situada al poble de Sant Francesc, no deixen dubte que la població de l'illa al segle XIV era escassa, però estava integrada per fidels cristians disposats a celebrar els seus ritus per adverses que fossin les circumstàncies.

La pirateria i les terribles epidèmies de pesta foren factors decisius en la problemàtica poblacional. L'any 1353, el rei Pere el Cerimoniós es refereix al despoblament de Formentera i al seu desig que torni a ser habitada. En 1369, un document de l'arquebisbe de Tarragona concedeix permís per edificar una capella a prop d'una cova anomenada de Sant Valero, sota l'advocació d'aquest sant. El fet que no s'esmenti permís per construir un cementiri fa pensar que hi hauria una població esporàdica que passaria temporades més o menys llargues per tasques relacionades amb la sal.

A començaments del segle XVIII, fins que es construí l'Església de Sant Francesc Xavier, aquesta petita capella fou el lloc de reunió dels repobladors de Formentera arribats d'Eivissa.

  • Dades d’interès

Mapa

  • Adreça i dades de contacte

Sant Francesc Xavier

  • Com arribar-hi? google

Informació transport públic d'Eivissa i Formentera:
www.ibizabus.com

  • Imprescindible a la zona

Església de Sant Francesc Xavier. Una església petita amb aspecte de fortalesa i una sola finestra a la façana, construïda el segle XVIII amb les aportacions dels veïns.

Rutes Verdes.
L'Ajuntament de Formentera ha editat un fullet en el que es proposen diversos recorreguts a peu o amb bicicleta per descobrir l'illa.

  • Web externes

www.illesbalears.es
www.turismoformentera.com/enf/index.jsp
www.formentera.es

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística
lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears