PATRIMONI CULTURAL
buscador

CA NA COSTA. Important sepulcre megalític

lineas Tornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Ca Na Costa
CA NA COSTA
Ca Na Costa és el sepulcre megalític més espectacular de les Balears, ubicat entre l'Estany Pudent (antigament també denominat Estany des Flamencs) i la població d'Es Pujols, a la parròquia de Sant Ferran de ses Roques. Es tracta d'un sepulcre que s'assenta directament sobre la roca i que presenta una planta gairebé circular, on poden distingir-se dues parts principals: el que és pròpiament la cambra funerària, situada al centre amb el corredor d'entrada, i tres anells que circumden la cambra. Data de l'edat del Bronze, i va ser utilitzat probablement entre el 2000 i el 1600 aC.

Les persones enterrades foren vuit individus: sis homes (de 35 a 55 anys) i dues dones (de 20 a 35 anys). Acompanyant els cossos s'han trobat diferents materials, com ara botons, grans de collaret i fragments de ceràmica.

El seu descobriment el 1974 suposà una important aportació a la història de les Pitiüses, ja que fins llavors es considerava que la presència humana més antiga es remuntava a l'època púnica.

Ca Na Costa està situat en un lloc de bellesa extraordinària, que forma part del Parc Natural de Ses Salines d'Eivissa i Formentera.

  • Dades d’interès

Mapa

  • Adreça i dades de contacte

Sant Ferran de Ses Roques

  • Com arribar-hi? google

Ca na Costa està molt a prop de la carretera que duu al nucli d'Es Pujols, des de l'Estany Pudent.

Informació transport públic d'Eivissa i Formentera:
www.ibizabus.com

  • Imprescindible a la zona

S'Espalmador. Un illot separat de Formentera per només uns 150 m. Forma part del Parc Natural de Ses Salines. S'hi pot arribar en vaixell des del port de La Savina.

Cala Saona. Una de les platges més belles de Formentera, a l'oest de l'illa, envoltada de muntanyes, pinars i dunes. Té 140 m de llarg i 200 d'ample. Ambient familiar.

  • Web externes

www.illesbalears.es
www.turismoformentera.com/enf/index.jsp
www.formentera.es

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística
lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears