PATRIMONI CULTURAL
buscador

CASTELL D'ALARó . Fortalesa amb hostatgeria

lineas Tornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
 Castell d'Alaró
CASTELL D'ALARó

A una altura de 822 metres, el Puig d'Alaró fou des de temps remots un lloc idoni per al refugi i l'observació. Va ser habitat ja a l'època talaiòtica, i l'any 902 els seus habitants resistiren la invasió de les tropes musulmanes. També va ser focus de resistència, en aquest cas àrab, davant la conquesta de 1229 per part de la Corona d'Aragó.
No obstant això, el castell d'Hisn Alarun, així anomenat pels musulmans, és conegut per un trist episodi històric: el setge a què va ser sotmès pel rei Alfons d'Aragó, qui havia declarat la guerra al rei mallorquí Jaume II.

Segons la tradició, dos dels seus més valents defensors, Guillem Cabrit i Guillem Bassa, foren sacrificats i rostits en una graella un cop pres el castell. La raó de represàlia tan cruel va ser l'escarni que ambdós homes havien fet del nom del monarca, en fer un joc de paraules amb el terme anfós.

Les muralles del castell, que s'adapten fins a fondre's amb la roca, van ser aixecades el segle XIV. El segle XVII es construí un oratori a l'interior del recinte emmurallat, sota l'advocació de Nostra Senyora del Refugi. El segle XVIII ja comptava amb hostatgeria. Per accedir al castell es pot pujar amb cotxe fins a la possessió d'Es Verger, transformada en restaurant.  • Dades d’interès

Mapa

  • Adreça i dades de contacte

Crta. d'Alaró-Orient.
Alaró
Tel.: 971 182 112

  • Com arribar-hi? google

Autovia Ma-13 Palma-Sa Pobla. Sortida Alaró per la Ma-2050 i després continuar per Ma2022 fins Alaró. El castell està a 2 km del poble.

  • Horari de visites

9 – 23 h.

  • Preu

Visites d'un dia: entrada gratuïta
Per acampar: 12 € per persona

Descomptes
Federats de Muntanya: 10 € per persona

  • Imprescindible a la zona

Festes de Sant Roc. El 16 d'agost se celebren a Alaró les festes de Sant Roc, en les que ballen els Cossiers, representant una dansa ancestral, pugna entre el bé i el mal.

Fira Gremial. El primer dissabte d'octubre Alaró celebra la seva Fira Gremial, amb exposicions, espectacles, mercat i mostra d'oficis artesanals.

  • Web externes

www.conselldemallorca.net
lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears