PATRIMONI CULTURAL
buscador

ARC DE L’ALMUDAINA . El rastre romà

Arc de l’Almudaina
ARC DE L’ALMUDAINA
El carrer de l’Almudaina segueix el traçat d’una decumana minor de la ciutat romana. A la banda contrària al casal de Can Oleo es conserven edificis barrocs en el subsòl dels quals s’han identificat restes de cases d’època islàmica. L'Ajuntament ha aprofitat aquests espais per a les seves funcions administratives i culturals. Es tracta dels casals dels Oms (al número 7 del carrer) i dels Bordils (número 9) —posteriorment dels Villalonga Escalada, com defineixen els escuts nobiliaris de dos finestrals d’estructura gòtica, tot i que decorats a la manera renaixentista. En el subsòl d’aquesta casa s’han trobat restes de la murada romana, de manera que s’ha habilitat un espai a cel obert on es pot veure el basament romà de grans pedres irregulars, els afegits d’època islàmica fets mitjançant llivanyes de poc gruix, i els adossaments moderns que donaren lloc al casal dels Bordils, avui ocupat per l’Arxiu Municipal. A la vora de Can Bordils s’aixeca la porta de l’Almudaina, construcció gòtica en el mateix indret que ocuparia una de les portes de la ciutat romana.

  • Dades d’interès
  • Adreça i dades de contacte

C. de l'Almudaina
Palma

  • Com arribar-hi? google

Bus
2 Plaça de Cort
15, 25 Plaça de la Reina
15, 25, 46, 7, 3 Plaça Joan Carles I

Empresa Municipal de Transports de Palma:
www.emtpalma.es

  • Imprescindible a la zona

Almudaina. L'antic nucli defensiu més important de la ciutat. Els seus orígens es remunten a l'època romana, i en època musulmana va rebre el nom d'al-qasr, l'alcàsser de la madina. Es pot visitar.

Fundació Bartomeu March. Un palau-museu amb una importantíssima col•lecció d'escultura contemporània, amb obres de Chillida, Henry Moore i Rodin, entre d'altres.

  • Web externes

www.a-palma.es

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística
lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Vegeu rutes relacionades


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears