TRADICIONAL 360º
buscador

EL CANT DE LA SIBIL·LA. Tradició i misteri en la Nit de Nadal

lineasVegeu rutes relacionadeslineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
El cant de la Sibil·la
EL CANT DE LA SIBIL·LA
El 24 de desembre, les esglésies de Mallorca celebren les Matines, oficis de la Nit de Nadal per commemorar el naixement de Crist. Un dels moments més emotius és el cant de la Sibil·la. Es tracta d'un cant d'origen medieval en el que es profetitza l'arribada del Redemptor i del Judici Final. La cerimònia està protagonitzada generalment per una persona —nen, nena, jove o adult— vestida amb una túnica, un mantell de seda brodat, un barret i una enorme espasa a les mans.

Les sibil·les exercien de pitonisses en el món antic, i els seus llibres profètics es consultaven per conèixer el futur d'una comunitat. El cristianisme va assimilar aquest personatge i el va convertir en element de la litúrgia de Nadal. El text del cant està en català, i té la melodia gregoriana més arcaica d'Europa.

Les Matines més freqüentades són les que se celebren al Santuari de Lluc i la Catedral de Palma.  • Dades d’interès

Mapa

  • Tipus

Tradició

  • Àrea geogràfica

Tots els pobles de Mallorca

  • Data

24 de desembre

  • Enllaços d’interès

http://es.youtube.com/watch?v=8aYV_Kqv44g

  • Imprescindible a la zona

Dolços i torrons. Per Nadal, forns i pastisseries de tota Mallorca s'omplen dels dolços típics d'aquests dies, com ara torrons i el tradicional tortell de Reis, entre altres delícies.

Mercat de Nadal.
Als voltants de Nadal se celebra cada any a la Plaça d'Espanya de Palma un mercat artesà.lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Vegeu rutes relacionades


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears