PATRIMONI VIU
buscador

CAVALL DE MAR. Cavalcant entre posidònia

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
cavall de mar
CAVALL DE MAR
Aquest peix marí petit és característic dels fons de Posidonia. Està desproveït d’aleta caudal, modificada en forma de cua prènsil que li permet fixar-se sobre algues i plantes. És molt comú al Mediterrani, on està representat per dues espècies: Hippocampus hippocampus i Hippocampus guttulatus, aquesta última és més gran.

Presenta una característica única entre els peixos: té el cap en angle recte amb el cos. El seu cos està comprimit lateralment, recobert per un esquelet cutani —format per anells ossis— que dóna rigidesa al tronc. És un nedador lent, que es desplaça per les vibracions ondulants de la seva aleta dorsal. Els seus ulls es mouen independentment un de l’altre. És un mestre del camuflatge, capaç de canviar de color segons el medi que l’envolta.

Sovint, diversos adults es desplacen plegats, trenant les seves cues prènsils com si executessin una dansa. Viu prop de la costa, entre les praderies de fanerògames marines i algues, on s’alimenta de petits organismes que succiona amb la boca tubular.
  • Dades d’interès

Mapa

  • Categoria

Espècie protegida

  • Àrea geogràfica

Fons de Posidonia oceanica de les illes Balears.lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears