PATRIMONI VIU
buscador

FLAMENCS DE SES SALINES. Emblemàtiques aus rosades

lineasVegeu rutes relacionadeslineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Flamencs de ses Salines
FLAMENCS DE SES SALINES
El flamenc (Phoenicopterus ruber) és l'aucell més representatiu del Parc Natural de ses Salines. Entre els mesos d'agost i octubre hi arriben centenars d'exemplars, i uns tres-cents passaran l'hivern aquí. Al febrer començaran a anar-se'n cap a la Laguna de Fuentepiedra (Màlaga) o la Camarga francesa, on hi ha les majors colònies de cria d’aquesta espècie a Europa.

La millor zona del Parc per observar-los són els estanys del Codolar, on es concentren centenars d'individus, l'estany de Sal Rossa, es Cavallet o l'Estany Pudent.

Els flamencs són aucells molt socials que crien en colònies, de vegades molt nombroses. El seu niu és una petita torre de fang d'uns 30 cm d'altura, amb una lleugera depressió en la part superior, on dipositen un sol ou que queda protegit de les oscil·lacions del nivell de l'aigua. El mascle i la femella coven l'ou i cuiden el pollet quan neix.

El bec del flamenc és un perfecte aparell de filtració. En aigües poc profundes, remou el fang del fons, balancejant el cap i les potes. Al mateix temps, s'omple el bec d'aigua terrosa barrejada amb petits invertebrats aquàtics que es queden a la boca després d'expulsar l'aigua amb la llengua.  • Dades d’interès

Mapa

  • Categoria

Espècie d’interès especial

  • Àrea geogràfica

Salines d'Eivissa i Formentera.

  • Enllaços d’interès

http://dgcapea.caib.es/pe/005a.htmlineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Vegeu rutes relacionades


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears