PATRIMONI VIU
buscador

ÀGUILA PEIXATERA. Vol en picat sobre el mar

lineasVegeu rutes relacionadeslineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Àguila peixatera
ÀGUILA PEIXATERA
L'àguila peixatera s'assembla a les vertaderes àguiles per les seves mides tan grans, les ales digitades, la manera de volar i el bec, però és un gènere diferent. El seu cos està dissenyat per pescar: potes llargues i dits curts amb la part interior rugosa per agafar millor la presa, i enfrontats dos a dos, i no tres a un, com les altres rapinayaires. Les potes disposen d'uns tendons prensors que mantenen les urpes ben tancades.

Pesca al mar, en embassaments i zones humides com ara albuferes i salines. Només s'alimenta de peixos de no més de mig quilo. S'ha calculat que de cent vegades que es precipita a l'aigua, només en una dotzena d'intents aconsegueix capturar una presa.

Alguns exemplars d'aquest ocell migratori, la Pandion haliaetus, passen l'hivern a les Illes Balears. Nidifica a Mallorca, Menorca i Cabrera, on en conjunt hi crien unes catorze parelles. Sol edificar els seus nius als penya-segats de la costa. Cada any, afegeix nou material a un niu que pot arribar a tenir dos metres d'altura i un i mig d'amplària. La femella posa de dos a quatre ous, entre març i abril, i cova i cria els pollets. El mascle els proporciona aliment, però quan els polls ja tenen un mes la femella també col·labora en la captura de peixos. Al mes i mig, els pollets volaran per primera vegada.  • Dades d’interès

Mapa

  • Categoria

Espècie protegida

  • Àrea geogràfica

Dragonera, ses Salines d'Eivissa i Formentera, s’Albufera d'Alcúdia, Cabrera. Salines, estanys i penya-segats d'algunes zones de les Illes Balears.

  • Enllaços d’interès

http://dgcapea.caib.es/pe/005a.htmlineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Vegeu rutes relacionades


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears