PATRIMONI NATURAL
buscador

PLATJA D’ES TRENC I EL SALOBRAR DE CAMPOS . Dunes i salines

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Platja d’Es Trenc i el Salobrar de Campos
PLATJA D’ES TRENC I EL SALOBRAR DE CAMPOS
En el terme municipal de Campos es troba un dels paisatges més rellevants de Mallorca: la platja d'Es Trenc, les dunes posteriors paral·leles a la costa, i les salines i terres de cultiu de la seva àrea d'influència.

Es Trenc és un arenal verge de més de tres quilòmetres de longitud. Sens dubte, es tracta d'una de les platges més apreciades de l'illa, tant per les aigües cristal·lines com per la fina sorra blanca. El 1984, el Parlament de les Illes Balears declarà aquesta zona Àrea Natural d'Especial Interès.

A la part posterior de la platja hi ha un ric ecosistema format per diverses franges de dunes, la vegetació de les quals està perfectament adaptada al vent i a la salinitat. Poden veure's espècies com ara el card marí, la savina i el tamarinde.

La zona d’Es Salobrar —la segona zona humida més important de Mallorca, després de l'Albufera— està constituïda per una sèrie d'estanys dedicats des d'antic a l'extracció de la sal. Es comuniquen amb el mar per un canal procedent de la platja d'Es Trenc. Existeixen altres àrees inundades de forma natural, on poden observar-se diverses espècies d'aus migratòries.  • Dades d’interès
  • Adreça i dades de contacte
Campos
  • Com arribar-hi? Google

Seguiu la carretera PM-604 que uneix Campos amb la Colònia de Sant Jordi, i —a uns 6 km— preneu la desviació a la dreta, des d’on es veuen els munts de sal de les salines. Aquest desviament du fins a un aparcament de pagament vora la platja.

  • Imprescindible a la zona

Colònia de Sant Jordi i Ses Salines. Dues poblacions costaneres on solen estiuejar els mallorquins, ja que abunden les platges d’arena, ideals per anar-hi amb nins. Ambient estival i tota mena de serveis.

Cuina marinera. Per la seva proximitat al mar, els restaurants de la zona estan especialitzats en gastronomia del marisc i peix frescos, així com arrossos i fideuàs de peix.

  • No et perdis

Es Pregons Grans i Es Pregons Petits. Dues platges verges, d’arena blanca i fina, situades l’una a la vora de l’altra. Només s’hi pot arribar caminant des de la platja d’Es Trenc, un passeig d’uns quinze minuts.

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística

  • Web externes

www.ajcampos.net
www.xarxanatura.es lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears