PATRIMONI NATURAL
buscador

CALA O PORT DE BENIRRàS . Capvespre davant el Cavall Bernat

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Cala o Port de Benirràs
CALA O PORT DE BENIRRàS
Aquesta emblemàtica cala del nord d'Eivissa es troba situada a 7,5 quilòmetres de Sant Miquel de Balansat, entre els caps de Cova de s’Orenga i Blanca, sota la mirada del Puig des Guixar (189 m). És una profunda màniga de mar verge en forma d'”u”, que acaba a terra ferma en un talús de dimensions mitjanes. La sorra és d'un color torrat, el pendent escàs i les aigües molt transparents, factors que la converteixen en una platja ideal per a nens i persones majors. Està envoltada per penya-segats coronats per una frondosa pineda.

Aquest entrant de mar té un illot a la bocana, el Cavall Bernat, que pot circumnavegar-se. A l'estiu, la màgica posta de sol congrega nombrosos visitants. En un racó queden restes dels antics escars de pescadors, que, juntament amb altres construccions tradicionals, donen encara major encís al lloc.

Des de la cala poden realitzar-se algunes excursions, com la que discorre pel camí que uneix aquesta platja amb el proper port de Sant Miquel, i que passa per la Cova de Can Marçà, antany utilitzada com refugi pels contrabandistes.  • Dades d’interès
  • Adreça i dades de contacte
Ibiza
  • Com arribar-hi? Google

Les condicions són aptes per al fondeig d’embarcacions a l’estiu, donat que el vent de component Est bufa amb baixa intensitat. En canvi, aquest racó es torna perillós amb corrents eòlics d’Oest - Nord-est.
  • Imprescindible a la zona

Els Amunts. Zona muntanyosa que recorre el nord-oest d’Eivissa, des del cap Nunó de Sant Antoni de Portmany fins al municipi de Sant Joan de Labritja. La seva cara litoral és un paisatge de penya-segats abruptes, entre els quals s’obren algunes cales, on creixen endemismes botànics.

Cala Xarraca. Una altra platja emblemàtica del municipi de Sant Joan, a 3,6 km de Portinatx, entre els illots des Renclí i de sa Mesquida, sota la mirada del Puig de sa Xarraca. Disposa de tot tipus de serveis, i resulta ideal per anar-hi amb nens.

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística

  • Web externes

www.illesbalears.es
www.platgesdebalears.com
www.sant-joan.com lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears