PATRIMONI NATURAL
buscador

CAMí D’EN KANE . Per la Menorca rural

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Camí d’en Kane
CAMí D’EN KANE
El camí d’en Kane (Kane’s Road) és un camí que inicialment unia el Castell de Sant Felip amb Ciutadella, travessant tota l’illa d'Est a Oest. Rep el nom del governador britànic que ordenà el seu traçat, Richard Kane, i la seva construcció, en els primers anys del domini britànic, aixecà una forta oposició dels menorquins: centenars d'homes de l’illa van ser obligats a treballar en les obres, i es carregà als municipis (universitats) amb els costos de construcció i d'expropiació dels terrenys.

Fou concebut com un camí militar per al trànsit ràpid de tropes i artilleria d'un extrem a l’altre de l’illa, ja que llavors els antics camins no eren adequats per aquesta comesa. A finals del segle XIX es va construir una nova carretera —que segueix el traçat de l'actual carretera Maó-Ciutadella—, i el Camí d’en Kane continuà utilitzant-se com camí rural, tot i que va desaparèixer en nombrosos trams, sobretot entre Ciutadella i Es Mercadal.

Actualment, l'antic camí constitueix una interessant ruta paisatgística que transcorre lleugerament al nord de la carretera general. Es pot recórrer sense problemes entre les proximitats de Maó (comença a la carretera Maó-Fornells) fins a Es Mercadal, passant per paratges de gran bellesa. Està asfaltat i és pla o amb pendents suaus, la qual cosa el fa molt adequat per rutes cicloturístiques o a peu.  • Dades d’interès
  • Com arribar-hi? Google

El trajecte entre Maó i Es Mercadal pel camí d’en Kane té uns 20 km que es poden recórrer a peu o amb bicicleta sense cap dificultat tècnica.
  • Imprescindible a la zona

El Toro. Amb 358 metres, és la muntanya més alta de Menorca, situada en el terme d’Es Mercadal. Al seu cim hi ha el Santuari de la Verge dEl Toro, centre espiritual de l’illa des de finals del segle XIII.

  • No et perdis

Parets de pedra. L’antic traçat del camí està flanquejat per parets de pedra seca, característiques del paisatge rural de Menorca.

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística

  • Web externes

www.ajmao.org
www.aj-esmercadal.org
www.alaior.orglineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears