PATRIMONI NATURAL
buscador

FORMENTOR . Fusió de mar i muntanya

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Formentor
FORMENTOR
Formentor, en el municipi de Pollença, és un dels paisatges més emblemàtics del nord de Mallorca. Es tracta d'una península estreta que s'allarga uns 12 km, i està recorreguda per una carretera que du fins al far de Formentor.

Tot seguint la carretera, i abans d'arribar a la platja, hi ha dos llocs des d'on s'obtenen vistes immillorables: el mirador de la Creueta, amb l'illot del Colomer al fons, i la Talaia d'Albercuix, torre de defensa situada a gairebé 400 m per damunt del nivell de la mar i des d'on es pot contemplar una magnífica panoràmica sobre la badia de Pollença i la península de Formentor. Aquesta torre formava part del sistema de defensa de l'illa dels atacs corsaris.

La presència humana a Formentor es remunta a la prehistòria i ja a l'època romana hi havia un poblat. Des de l'edat mitjana hi ha existit una de les propietats més extenses de Mallorca, malgrat la dificultat de conrear la terra i els problemes de les freqüents incursions pirates. A final de segle XIX i principis del XX, aquests espais foren cantats poèticament per l’hereu de la possessió de Formentor, Miquel Costa i Llobera.

El 1928 Adan Diehl, membre d'una rica família argentina, adquirí les terres de Formentor, i hi començà la construcció d'una luxosa residència que, més tard, es convertí en l'emblemàtic Hotel Formentor. Entre els clients de la primera època d'esplendor de l'hotel —interrompuda per la Guerra Civil— hi hagué escriptors i artistes de fama reconeguda, així com personatges com ara Winston Churchill, el príncep de Gal·les o el duc d'Alba, entre d'altres. Cap als anys cinquanta l'hotel es tornà a convertir en escenari d'actes internacionals, com el primer congrés internacional dedicat a Ramon Llull. El 1960 es concedí el Premi Formentor de Novel·la, el més ben dotat d'aquells temps, amb 10.000 dòlars i l'edició internacional de l'obra premiada. Actualment continua essent un hotel de luxe.  • Dades d’interès
  • Adreça i dades de contacte
Pollença
  • Com arribar-hi? Google

En cotxe: carretera Ma-2210 en direcció al cap de Formentor.

Transport de les Illes Balears
Informació TIB: 971 177 777
Telèfon gratuït d’atenció al públic: 900 177 777
Palma: C/ Eusebi Estada, 28
http://tib.caib.es/

  • Imprescindible a la zona

Convent de Sant Domingo, a Pollença. Antic convent dels dominics, començat a edificar el 1558. En destaca el claustre barroc envoltat per quatre passadissos porticats amb arcs de mig punt sobre columnes jòniques.

Cala Sant Vicenç.
Un conjunt de cales d'aigües cristal·lines –cala Barques, cala Clara, cala Molins i cala Carbó–, presidides pel Cavall Bernat.

Cala Formentor. Una platja bellíssima, dividida per un petit moll. Té uns 900 metres de llargària, amb arena blanca i molt fina, i al darrere hi ha un pinar.

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística

  • Web externes

www.ajpollenca.netlineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears