PATRIMONI NATURAL
buscador

EL TORO. El cim de Menorca

lineasVegeu rutes relacionades lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
El Toro
EL TORO
El Toro, amb 358 metres, el puig més alt de Menorca. Està ubicat al terme municipal d'Es Mercadal, al centre de l'illa. Al seu cim hi ha el Santuari de la Verge del Toro, centre espiritual de Menorca des de finals del segle XIII. A través d'un gran portal s'accedeix a un pati interior emblanquinat, on un monument recorda als menorquins que emigraren a Florida en el segle XVIII, guiats pel pare Pere Camps Gener, natural d'Es Mercadal. L'església actual fou construïda en el segle XVII sobre l'església medieval original.

A l'interior del temple es conserva la imatge tallada en fusta de la Verge del Toro, patrona dels menorquins. L'interior de l'església és d'una sola nau, amb tres capelles a cada costat. A la vora de l'església hi ha una torre de defensa construïda a finals del segle XVI.

El perfil del Toro es pot veure pràcticament des de tots els municipis de Menorca. Des del seu cim s'obté la millor panoràmica de l'illa. Val la pena visitar el santuari i menjar al restaurant.

Els orígens del santuari es remunten al segle XIII. Es diu que la imatge de la Verge fou trobada dalt de la muntanya per un grup de religiosos acompanyats per un toro, que els obria pas. Tanmateix, el topònim Toro deriva de "tor", arrel preromana, com la paraula turó.

Entre 1595 i 1835 va ser un monestir de frares agustins. Avui el santuari està gestionat per un grup de franciscans de La Misericòrdia.  • Dades d’interès
  • Adreça i dades de contacte
es Mercadal
Tel.: 971 375 060
www.monte-toro.com
  • Com arribar-hi? Google

S'hi accedeix per una carretera d'uns 3 km des del poble d'Es Mercadal.

Informació transport públic Menorca:
- Autobusos Torres. Tel.: 902 075 066
www.e-torres.net  
- Transport Menorca, S.A. Tel.: 971 360 475
www.tmsa.es  
- Autos Fornells. Fornells: Tel.: 686 93 92 46 – 696 92 58 08
Es Mercadal: Tel.: 971 154 390
www.autosfornells.com  

  • Imprescindible a la zona

Fira d'antiguitats, art i col·leccionisme. Pel mes d'agost a Es Mercadal se celebra una fira d'exposició i venda d'antiguitats, art i col·leccionisme, ideal per a curiosos.

Cuina menorquina. També a Es Mercadal hi ha alguns restaurants de cuina menorquina, on tastar plats com l'oliaigua o els carbassons farcits.

  • No et perdis

Vistes sobre Menorca. Per ser el punt més elevat de l’illa, des del cim del Toro s’obtenen les millors vistes sobre Menorca.

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística

  • Web externes

www.aj-esmercadal.orglineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Vegeu rutes relacionades


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears