PATRIMONI NATURAL
buscador

MIRADOR DE SON MARROIG. Vistes a Sa Foradada

lineasVegeu rutes relacionades lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Mirador de Son Marroig
MIRADOR DE SON MARROIG
Sa Foradada és una península de la Serra de Tramuntana, situada al terme municipal de Deià. Rep aquest nom per l'impressionant forat que la travessa, d'uns 18 m de diàmetre, visible des de diferents parts de la serra. El millor lloc per contemplar-la és el mirador de Son Marroig, sobretot durant la posta de sol. Una estampa romàntica i intensa de l'illa de Mallorca.

Hi ha diverses anècdotes sobre la figura de l'Arxiduc Lluís Salvador d'Àustria, un enamorat de Mallorca que va adquirir, entre d'altres, les possessions de Son Marroig i l'antic monestir de Miramar. Una d'elles explica que quan l'arxiduc comprà la finca de Son Marroig, que incloïa la península de la Foradada, algú li va dir que n'havia pagat un preu abusiu. Però ell va respondre que amb el que li havia costat no n'hi havia ni per pagar el forat de Sa Foradada.

Fou l'arxiduc el qui manà construir el camí que uneix Son Marroig amb Sa Foradada, així com un petit moll per poder-hi amarrar el seu magnífic veler Nixe.

En aquest paratge es produí una coneguda batalla: el 1582, cent cinquanta corsaris nord-africans foren derrotats per només cinquanta cristians sota les ordres de Mateu Sanglada. A conseqüència d'aquesta i altres nombroses incursions, es decidí construir un sistema de torres de defensa, com la Torre de Sa Pedrissa, per protegir les costes.  • Dades d’interès

Mapa

  • Adreça i dades de contacte
Deià
Tel.: 971 63 91 58
e-mail. info@sonmarroig.com
www.sonmarroig.com
  • Com arribar-hi? Google

Amb cotxe: des de Palma, per la carretera de Palma a Deià. Poc després de deixar Valldemossa hi ha un desviament a l'esquerra cap a Son Marroig, a peu de carretera.

Transport de les Illes Balears.
Informació TIB: 971 177 777
Telèfon gratuït d’atenció al públic: 900 177 777
Palma: C/ Eusebi Estada, 28
http://tib.caib.es/  

  • Imprescindible a la zona

Son Marroig. Aquesta possessió acull un museu amb dibuixos, llibres i efectes personals de l'Arxiduc Lluís Salvador d'Àustria, així com un important fons pictòric.

Cala Deià. Una platja de còdols amb un encís especial, a la que s'accedeix tot caminant des del poble de Deià o directament amb cotxe. Hi ha un parell de restaurants per tastar el millor peix fresc.

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística

  • Web externes

www.deia-mallorca.comlineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Vegeu rutes relacionades


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears