PATRIMONI NATURAL
buscador

DRAGONERA. L'illa dels tres fars

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Dragonera
DRAGONERA
Visites guiades   Centro de interpretación Serveis 
Hi ha qui diu que Dragonera és un dragó dormit que protegeix Mallorca de pirates i invasors. De fet, filibusters de renom com Dragut o els germans Barba-rossa s’hi van refugiar en nombroses ocasions. Massa gran per ser un illot i petita per ser una illa, des de 1995 Dragonera és Parc Natural. En alguns trams del seu recorregut queden vestigis de l'escassa presència humana del passat, quan l'illa era bàsicament una finca de propietat privada. Dragonera ara només està habitada per milers de gavines, dragons i sargantanes, encara que amb paciència i prismàtics també es pot observar alguna parella de falcó d'Eleonor i de falcó pelegrí.

Des del petit i únic embarcador de l'illa, el moll de es Lladó, parteixen dos camins en direccions oposades, cap al far de Llebeig i cap al far de Tramuntana (ambdós acabats el 1910). Són els antics camins que s'utilitzaven per assegurar l'aprovisionament dels fars, completament automatitzats avui dia.
El paisatge és, sens dubte, mediterrani, amb penya-segats i profusió de la vegetació típica d’aquest litoral. Les dimensions de l'illa afavoreixen que el visitant pugui fins i tot decidir-se a visitar el tercer i més antic far, el Far Vell (1852).  • Dades d’interès

Mapa

  • Adreça i dades de contacte
Parc Natural de Dragonera. Sant Elm
Andratx
Tel.: 971 180 632.
www.conselldemallorca.net/dragonera/
  • Com arribar-hi? Google

Des de Sant Elm i Andratx parteixen golondrines diàriament entre els mesos de maig i octubre (l'embarcació "Margarita" surt de Sant Elm entre les 10.15 h i les 13.15 h, de l'1 d'octubre al 30 de juny, excepte els mesos de gener i febrer. A l'estiu circula amb major freqüència. Tel.: 639 617 545 / 696 423 933). També s’hi pot arribar en embarcació pròpia.

  • Horari de visites

D'abril a setembre: 10 h - 17 h.
D'octubre a març: 10 h - 15 h.

Els grups de més de 10 persones han d'avisar amb antelació a l'administració del parc (Tel.: 971 180632 / 971 173700 / 971 176800). Els grups més petits poden recollir el permís al centre d'informació del port de Dragonera.

  • Preu

1 €
Els dissabtes la visita és gratuïta.
Descomptes: menors de 13 anys i majors de 65, entrada gratuïta.

  • Condicionants

Si el recorregut es fa en embarcació pròpia, cal evitar la proximitat als penya-segats durant l'època de reproducció dels aucells (de l'1 de març al 31 de juliol).

A l'illa poden fer-se 4 itineraris no guiats que parteixen de Cala Lladó: al far de Tramuntana, a Na Pòpia (far vell), al far de Llebeig i a Na Miranda.
  • Imprescindible a la zona

La Trapa. Finca situada en l'extrem sud-oest de la Serra de Tramuntana, declarada Reserva Natural, des d'on s'obtenen meravelloses vistes sobre Dragonera.

Festes del Carme. El 16 de juliol se celebren les festes del Carme al Port d'Andratx, amb una processó d'embarcacions guarnides que transporten la imatge de la Verge.

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística

  • Web externes

www.xarxanatura.eslineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears