PATRIMONI NATURAL
buscador

ARXIPèLAG DE CABRERA. Visita a l'illa llegendària

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Arxipèlag de Cabrera
ARXIPèLAG DE CABRERA
Visites guiades   Centro de interpretación Serveis  Cafeteria
Cabrera és el petit arxipèlag situat al sud-est de Mallorca format per divuit illes i illots. Va ser declarat Parc Nacional Marítim-Terrestre el 1991, després d'una intensa campanya popular que el va salvar de la urbanització. En l’actualitat estan protegides 10.000 h de territori, el 85% d'elles marines.
Per l'illa major, Cabrera, poden fer-se diverses excursions —sempre acompanyats per un guia del Parc—, encara que la més impressionant potser sigui la que condueix al far de N'Ensiola, situat a uns cent metres sobre el nivell del mar.

Aquí viuen sense inquietar-se per la presència humana aus marines com la gavina d'Audouin, el virot i l'Àguila peixatera; els animals més emblemàtics de l'illa són les sargantanes, que en aquest arxipèlag han donat lloc a una important varietat de subespècies. Però la fauna i la flora més sorprenents de Cabrera estan submergides: el tipus de fons condiciona una gran varietat de biòtops, des de les praderies de Posidonia oceanica, la planta marina que garanteix la salut dels fons mediterranis, fins les comunitats coral•lígenes.

Un dels esdeveniments més tràgics que va viure l'illa va ser durant la guerra del Francès, que va enfrontar França i Espanya a principi del segle XIX. Aleshores foren enviats a Cabrera prop de nou mil presoners francesos que van romandre cinc anys a l'illa, fins que amb la signatura del Tractat de Pau del 1814 van ser reclamats per França. Només uns 3.600 presoners van aconseguir tornar amb vida al seu país.  • Dades d’interès

Mapa

  • Adreça i dades de contacte
Oficina del Parc Nacional Marítim-Terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera. Plaça d'Espanya, 8.
Oficina del Parc Nacional Marítim-Terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera. Burguera, 2. 07640 Colònia de Sant Jordi. Ses Salines.

Tel.: 971 725 010
Fax: 971 725 585
e-mail. cabrera@mma.es
www.reddeparquesnacionales.mma.es/parques/cabrera/index.htm
  • Com arribar-hi? Google

A Cabrera s’hi pot arribar en golondrines que surten de la Colònia de Sant Jordi i Portopetro, o en embarcació particular.

  • Horari de visites

  • Preu

Entrada gratuïta

  • Condicionants

Accés col·lectiu: mitjançant embarcacions turístiques (golondrines). Sortides diàries des de la Colònia de Sant Jordi, i menys freqüents a l'hivern. Convé reservar amb anticipaci&oa

Portar aletes i careta per nedar i apreciar els fons marins tan rics.
  • Imprescindible a la zona

Castell de Cabrera. Situat al capdamunt d'un tossal, va ser construït en el segle XIV, i està declarat monument historicoartístic.

Museu de Cabrera. A l'illa hi ha un museu dedicat a la història de l'arxipèlag de Cabrera i a la seva flora i fauna, també s’hi exhibeixen unes interessants restes arqueològiques.

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística

  • Web externes

www.xarxanatura.eslineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears