PATRIMONI NATURAL
buscador

COVES DELS HAMS. La imaginació de la natura

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Coves dels Hams
COVES DELS HAMS
Visites guiades   Serveis  Cafeteria Durada
Les coves dels Hams estan situades al llevant de Mallorca, a Porto Cristo. Foren descobertes per l'espeleòleg mallorquí Pere Caldentey el dia 2 de març de 1905, i s’obriren al públic cinc anys després.

Presenten unes formacions arborescents molt particulars i durant la visita guiada es poden veure fins a catorze estances diferents. L'entrada rep el nom de Primeres Visions i la sala següent Cementeri de les Fades. El lloc més profund es troba a 30 metres i és el llac anomenat Mar de Venècia, un indret de sonoritat impressionant. La bellesa natural de les coves està ressaltada per la il·luminació elèctrica, obra de Llorenç Caldentey, fill del descobridor.

Una altra sala espectacular és la que Caldentey anomenà el Paradís Perdut de Milton, així com el Somni de l'Àngel, on les estalactites tenen forma d'ham (d'aquí prové el nom de coves dels Hams).

A l'interior s'ofereix diàriament l'espectacle "Magical Mozart", un homenatge al compositor. Durant la visita –que es fa en petits grups acompanyats de guies-intèrprets– es poden veure els "habitants" de les coves, uns crustacis prehistòrics que han sobreviscut al pas del temps, blanquinosos i cecs.  • Dades d’interès
  • Adreça i dades de contacte
Carretera de Porto Cristo a Manacor Ma-4020, km 11
Porto Cristo
Tel.: 971 820 988
www.cuevas-hams.com
  • Com arribar-hi? Google

Carretera de Porto Cristo a Manacor Ma-4020, km 11

Transport de les Illes Balears
Informació TIB: 971 177 777
Telèfon gratuït d’atenció al públic:
900 177 777
Palma: C/ Eusebi Estada, 28
http://tib.caib.es/

  • Horari de visites

De dilluns a diumenge:
Març - octubre
10 - 18 h.
Novembre - març
10.30 - 17 h.

  • Preu

Adults: 9 €
Menors fins a 12 anys, entrada gratuïta.

  • Imprescindible a la zona

Trot a l'hipòdrom de Manacor. Les carreres de cavalls trotons constitueixen un espectacle difícil d'oblidar. L'hipòdrom de Manacor vertebra aquesta passió local (estiu: dissabtes a partir de les 21 h; hivern: dissabtes a partir de les 16 h).

Conjunt prehistòric de s'Hospitalet Vell.
Poblat prehistòric que abraça les èpoques de l’edat del bronze i l'edat del ferro. S'hi poden veure estructures naviformes i talaiòtiques (carretera de Cales de Mallorca, km 1).

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística

  • Web externes

www.manacor.orglineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears