PATRIMONI NATURAL
buscador

CALA D'HORT . Illots magnètics

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Cala d'Hort
CALA D'HORT
Visites guiades  

Les reserves naturals des Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent formen un espai natural maritimoterrestre protegit des de febrer de 2002. Es troba localitzat a l’oest de l’illa d’Eivissa, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia. La zona també està protegida amb altres figures com LIC (Lloc d’Interès Comunitari), ZEPA (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) i ANEI ( Àrea Natural d’Especial Interès).

Els Illots es concentren en dues agrupacions; d’una banda, el conjunt format per es Vedrà i es Vedranell i ,d’altra, els illots de Ponent, és a dir sa Conillera, l’illa des Bosc, s’Espartar i ses Bledes. Tots ells representen autèntics tresors naturals on conviuen aus marines, sargantanes i invertebrats endèmics, a més d’una flora de gran riquesa.

El paisatge que conforma el conjunt dels illots és d’una gran bellesa. Destaca especialment la silueta des Vedrà, que es consolida com una de les imatges emblemàtiques de les Pitiüses, amb els 382 metres d’alçada, és una fita paisatgística única.

  • Dades d’interès

Mapa

  • Adreça i dades de contacte
Sant Josep de sa Talaia

Oficina del Parc Natural
Múrcia, 6. 07800 Eivissa.
De dilluns a divendres de 8 a 15 h.
Tel.: 971 323 283
www.caib.es


  • Com arribar-hi? Google

  • Condicionants

L’accés als illots tant sols es pot fer en embarcacions privades, evitant atracar-se massa a prop, espacialment durant l’època de cria de les aus (abril-juny).

Recordar que no és permès de desembarcar-hi. Si és permesa la pràctica de busseig i la pesca submarina, aquesta darrera en canvi, es precisa d’una prèvia autorització de l’administració de les Reserves independentment de la resta d’autoritzacions obligatòries expedides per altres administracions.

  • Imprescindible a la zona

Sant Joan de Labritja. Poble tranquil, amb la seva església blanca característica de l'arquitectura local. Val la pena detenir-se en algun dels seus bars tan concorreguts per prendre un aperitiu.
borrida de rajada. Als restaurants de Cala d'Hort es pot degustar l'excelsa borrida de rajada, rajada preparada a l'estil local.

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística

  • Web externes

www.xarxanatura.eslineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears