ESPAIS CULTURALS
buscador

MUSEU MONOGRàFIC I NECRòPOLIS PúNICA DEL PUIG DES MOLINS

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Museu Monogràfic i Necròpolis Púnica del Puig Des Molins
MUSEU MONOGRàFIC I NECRòPOLIS PúNICA
L’any 1929 el rei Alfons XIII va realitzar una visita a l’illa d’Eivissa. Aprofitant aquest esdeveniment, es plantejà al monarca l’expropiació dels terrenys de la necròpolis del Puig des Molins, prèvia la seva declaració com a Monument Nacional, i se li va demanar suport perquè fos aixecat un nou edifici per al Museu Arqueològic d’Eivissa al costat del jaciment. El rei va accedir a aquestes peticions i el 1930 es va redactar el projecte de museu i s’expropiaren els terrenys.

A l’edifici es poden veure les restes que han deixat a les illes el pas de fenicis, púnics i romans. Les seves sales reuneixen objectes procedents de la necròpolis de Puig des Molins, a les cambres funeràries de les quals es van trobar collars, estris de bronze i plom, projectils, amulets i monedes. Hi destaca la col·lecció d’ous d’estruç decorats i, sobretot, un bust de la deessa Tanit, convertida en un vertader símbol d’Eivissa.


  • Dades d’interès

Mapa

  • Nom del Centre

Museu Monogràfic i Necròpolis Púnica

  • Adreça i dades de contacte

Carrer Vía Romana, 31 - 07800
Eivissa
Tel.: 971301771
Fax: 971 303 263
e-mail: maef@telefonica.net

  • Especialitat

Arqueologia

  • Com arribar-hi? google

Del 16 d’octubre al 15 de març
Dimarts a dissabte: 9 – 15 h.
Diumenges: 10 – 14 h.

Del 16 de març al 15 d’octubre

Dimarts a dissabte: 10 – 14 h. / 18 – 20 h.
Diumenges: 10 – 14 h.

  • Preu

Gratuïta

  • Característiques tècniques

Està tancat a causa de les obres de rehabilitació. Únicament es manté oberta una petita sala d’exposicions interior de 90 m2. A més a més, es pot visitar la necròpolis.
lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears