ESPAIS CULTURALS
buscador

CASA MUSEU LLORENç VILLALONGA

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Casa Museu Llorenç Villalonga
CASA MUSEU LLORENç VILLALONGA
La Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem és un edifici típic mallorquí, conegut amb el nom de Can Sabater, on l’escriptor va residir durant els mesos d’estiu i al llarg de la Guerra Civil. Va ser adquirit pel Consell de Mallorca al desembre del 1996 i, després de constituir-se en fundació, es va inaugurar com a casa-museu el dia 28 de maig del 1999. La Fundació es regeix per un Patronat, integrat per membres del Consell de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears i l’Ajuntament de Binissalem, i el seu principal objectiu és difondre la figura i l’obra d’un dels literats mallorquins més importants del segle XX, de personalitat intel·lectual reconeguda i autor d’una vasta obra literària i periodística. Al mateix temps, la casa-museu pretén ser un centre que aglutini i generi activitats relacionades amb la literatura illenca contemporània i, per extensió, de la literatura universal.


  • Dades d’interès

Mapa

  • Nom del Centre

Casa Museo Llorenç Villalonga

  • Adreça i dades de contacte

C/ de Bonaire, 25 - 07350
Binissalem
Tel.: 971 886 014 / 971 886 556
Fax: 971 886 014
e-mail: direccio@fundaciocasamuseu.cat 
info@cmvillalonga.cat 
www.cmvillalonga.cat 

  • Especialitat

Literatura mallorquina

  • Com arribar-hi? google

Dilluns a dissabte: 10 - 14 h.
Dimarts i dijous: 16 - 20 h.
Tancat els dies 25 de juliol,
del 15 al 31 d’agost (ambdós inclosos),
el 24 i el 31 de desembre.
També visites concertades.

  • Preu

Gratuït.

  • Característiques tècniques

La casa es manté tal com estava en vida de l’escriptor. A la planta baixa s’han instal·lat les oficines, una sala de conferències, la biblioteca, una sala de consulta per a investigació i la cuina original, a més d’un pati, un gran jardí amb un pou central i amb exemplars típics de la flora illenca, un celler i una tafona. El primer pis està dedicat a la figura de Llorenç Villalonga, a través d’una interessant exposició monogràfica, de caràcter permanent, que permet al visitant conèixer tot allò relacionat amb la vida, el pensament i l’obra de l’escriptor. Tot això es completa amb un interessant fons bibliogràfic, format per prop de 2.000 volums, procedents de la seva biblioteca particular, a més de cartes, articles, opuscles, manuscrits, àlbums de fotografies, etc. També es realitzen activitats literàries i culturals diverses.
lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears